Genel

Hakan Topaloğlu ile Çok Özel Röportaj – Shockvoice TV

Hollywood Dublajlarıyla bizlerin çok eğlenceli dakikalar geçirmesini sağlayan Hakan Topaloğlu’na Yourazzi.com olarak çok özel sorularımızı ve en merak edilen soruları yansıttık.

Ayrıca Yourazzi.com’un kameralrına yansıyan “Pokemon Amca” olarak adlandırılan amcamız için de Hollywood Dublaj yaparak bizlere çok özel bir armağan sundu.

Pokemon Nedir? Orjinal Video

Pokemon Nedir ?- Hollywood Dublajı

İşte Eğlenceli Röportajın Detayları;

 

hakan_

 

Öncelikle Bizimle Röportaj yapma nezaketinde bulunduğunuz için yourazzi ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

  • Ben teşekkür ederim.

 

Yıllardır Oyun Çevirileri yaptığınızı biliyoruz;Peki Komik Dublajlara ne zaman ve nasıl başlama kararı aldınız?

  • Çeviri demeyelim seslendirme diyelim biz ona 🙂 İkisi farklı alanlar. 2009 yılında OyunÇeviri ile başladı seslendirme maceram. Hala bugün devam ediyor. 2009 yılında tamamen bir hobi ve eğlence kaynağı olarak başladığım bu iş artık uzunca bir süredir benim mesleğim olmuş durumda. Yaklaşık 5 yıldır profesyonel seslendirme yapıyorum.  Shockvoice TV ise profesyonel seslendirme kariyerimin dışında bilgi ve eğlence amaçlı 2015 yılında kurduğum bir youtube kanalı. Başlarda daha çok eğitici, öğretici ve bilgi veren videolar hazırlıyordum fakat bu videolar çok az insana ulaşıyordu. Ben de daha fazla insana ulaşabilmek için kanalın eğlence tarafına biraz daha ağırlık verdim ve böylece “Hollywood Dublajları” serisine başlamaya karar verdim. Sonrasını zaten biliyorsunuz  🙂

 

Youtube Kanalınızdaki eğlenceli videolarınız yüzbinlerce kişi tarafından hergün izleniyor.

Youtube Kanalınızda da hızla başarıyı yakaladınız sırrınız nedir?

  • Her ne kadar 2 yıla yakın süredir içerik üretiyor olsam da, kendimi başarı hikayesi anlatabilecek bir youtuber olarak tanımlayamam. Yanlızca şunu söyleyebilirim; Emek verilerek ve severek yapılan işin mutlaka bir karşılığı vardır. Eğer yaptığınız iş insanlar tarafından da sevilirse başarıya ulaşmak mümkün oluyor. Youtube Türkiye izleyici kitlesi eğlenceli içerik izlemeyi seviyor. Günlük hayatın stresinden bir nebze olsun insanları arındırıp yüzünde tebessüm oluşturabiliyorsam ne mutlu bana.

 

Dublaj videoları hazırlamak isteyen genç arkadaşlara tavsiyeniz var mı? Bu İşe nereden ve nasıl başlamalılar?

  • Youtube konusunda kendimi söz sahibi olarak tanımlamamıştım fakat dublaj konusunda geçen 7 yılın ardından artık bir şeyler söyleyebilirim diye düşünüyorum J Dublaj çok ciddi ve yetenek gerektiren bir iştir. Bu mesleği en iyi yapan ülkelerden biriyiz. Çok yetenekli seslendirme sanatçılarına sahibiz. Dublaj yapmak isteyen genç arkadaşlara tavsiyem; En başta bu işi gerçekten bir meslek olarak mı yoksa sadece hobi olarak mı yapmak istediklerine karar versinler. Bu işin en önemli kısmı Türkçe’yi düzgün konuşmak. Dublaj yapmaya başlamadan önce düzgün Türkçe konuşmaya başlamak gerekiyor. Bunun için diksiyon eğitimi alınabilir veya kendi kendinizi geliştirebilirsiniz. Seslendirme / Dublaj tamamıyla sonradan öğrenilebilecek bir yetenek değil. Bir miktar bu işe yeteneğiniz ve eğiliminiz olması gerekiyor. Sıfırdan başlayıp olmayan bir yetenek yaratmanın mümkün olacağını düşünmüyorum.

Dublajlar çok uzun sürüyor mu? Daha dogrusu gerçekten çok yorucu bir iş mi?

  • Her işte olduğu gibi bu işte de tecrübe edindikçe işin süresi kısalır. İlk başladığım zamanlarda evet çok yorucu geliyordu ve uzun sürüyordu fakat artık sadece kaydı başlatıyorum ve işimi yapıyorum. İzlediğiniz videolarımı seslendirmek neredeyse video uzunluğu ile aynı anda bitecek kadar kısa sürüyor.

Enes Batur gibi birçok youtubervideolarızı izleyerek “Gülmeme Challenge” yapıyorlar JYoutuberların birçoğu kendini tutamıyor haliyle J Şu ana kadarki challenge videoları arasında en eğlendiğiniz video hangisiydi?

  • Belirli bir video söyleyemem. Hepsi çok güzel ve eğlenceliydi. Youtuberlar olsun, Twitch yayıncıları olsun, diğer facebook sayfaları olsun videolarıma büyük ilgi gösterdiler sağolsunlar. Hepsine çok teşekkür ederim.

Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Youtuber kariyerinizde başarılarınızın devamını dileriz.

  • Ben teşekkür ederim. Sevgiyle kalın 🙂
Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular

To Top