Komedi-Eğlence

Şevval & Tayfun kanalından Yourazzi özel Röportaj

Türkiye’deki en farklı vlog oyun ve gezi kanallarından biri olan “Şevval ile Tayfun” kanalı bu hafta yourazzi’ye konuk oldu.

Şevval ile Tayfun’a sevenlerinin ve abonelerin en merak ettiği soruları sorduk.

^94DAD78864B10349F204566AA2F02A901AFD3D8838FF691785^pimgpsh_fullsize_distr

  1. Soru

Öncelikle youtube’a nasıl başladığınızı çok merak ediyoruz.  Şevval & Tayfun  olarak en büyük farklarınızdan biri hem doğal hemde genç bir çift olarak gençlere doğrudan hitap edebiliyor oluşunuz.Peki bu güzel fikir kimden çıktı ?

Şevval: BENDEEEEN!! İşin aslı Youtube’a başlama nedenimiz anı videoları biriktirmekti zaten ilk videolarımızı izlerseniz tamamen kişisel olarak arkadaşlarımızla bu videoları paylaşmak için yaptığımızı gözlemleyebilirsiniz. Ancak daha sonra bunun ilgi çekmesi arkadaşlarımız tarafından desteklenmesi, birçok etkinlik ve toplantıya katıldığımızda çektiğimiz vloglarla kendimiz gibi olduğumuz için şuan ki kitlemize hitap ettiğimizi düşünüyorum.

 

2.Soru

Unutamadığınız, bir cafe de otururken birle aklınıza gelebilecek derecede bir çekim hatıranız var mı? Özellikle gezi videolarında karşılaştığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

(Biz şahsen Kapadokya videolarında  mor çatı konusuna çok eğlendik.  🙂  )

Tayfun: Valla hafızam pek kuvvetli değildir ama Kaya Giray’la çektiğimiz parodiyi 2 günde bitirebildik. Oldukça keyifli geçti hepimiz için, Şevval ve benim sahneleri tek seferde çekerken Kaya’nın sahneleri 3-4 tekrar almak baya komikti

Şevval: Tüm anılarımız bizim için özel, ama bir keresinde İzmit’te Kahve Dünya’sında aklımıza değişik video fikirleri gelmişti ancak henüz faaliyete geçirmedik. Bunun dışında elbet vardır ama genelde biz birlikteyken video çekmeyi unuttuğumuz için videolarımıza yansımıyorlar =)) Bu nedenle unutulup gidiyorlar… Bir keresinde tayfunu 2 saat simit sarayında beklemiştim ve video çekmiştim o saatlerde insanlar bana çok tuhaf tuhaf bakıyodu. Her telefonu elime aldığımda arkamdan kafede çalışan bir eleman arkama dikiliyodu ve videoda gözüküyodu bu nedenle orada çektiğim videoların sadece çok küçük bir kısmını kullanmıştım.

3.Soru

^8E8E21A4E8D595244FFBF5AD603DAEFBF92BD36FDFEA954071^pimgpsh_fullsize_distr

 

Youtube Kanalınızdaki eğlenceli videolarınız onbinlerce kişi tarafından her gün izleniyor.

Youtube Kanalınızda da hızla başarıyı yakaladınız sırrınız nedir?

Tayfun: Aslında henüz tam anlamıyla istediğimiz seviyeye ulaşmış değiliz, hala yolumuz uzun. Ancak bu işin sırrı özgün, ilgi çekici içerik üretmek ve devamlılık, düzen bana göre. Biraz ilerleyince de masraf yapıp bu işe yatırım yapmak da lazım kamera, mikrofon vb. gibi. İşinizi keyifle yapar ve hedef belirlerseniz ilerleme kaydetmemeniz mümkün değil

Şevval: Şuanda çok büyük bir başarı yakaladığımız söylenemez ama bu kadar olacağını da hiç tahmin etmiyorduk. Bizi takip edenler için kalitemizi ve başarımızı daha çok arttırmaya çalışıyoruz, çünkü bizi destekledikleri için her birine özellikle Ailelerimize minnettarız. Ama bir tahmin yürütmek gerekirse sanırım takip edenler kendimiz olmamızı, yaşadığımız ilişkiyi destekliyor bu yüzden olabilir.

 

4.Soru

Hobileriniz ve Fobileriniz nedir? Birbirinize korkunç şakalar yaptığınız oluyor mu hiç?

Tayfun: Sanırım ikimiz de gezmeyi beraber vakit geçirmeyi seviyoruz. Sadece Şevval’in araba yolculuğuyla ilgili biraz sıkıntısı var o nedenle mümkünse uçak kullanıyoruz

Şaka konusunda bizde şaka yok, Şevval şakalardan pek hoşlanmayan biri ben de ona saygı duyuyorum.

Şevval: Hayır asla şaka yapmıyoruz yani bu bildiğiniz youtube’da geçen şakalardan hiç yapmadık. Bu tarz şeyleri birbirimize yapmayı doğru bulmuyorum, uzun vadede ilişkiye zarar veren şeyler bunlar… Tabi aramızda ufak tefek şakalarımız oluyor =)

Hobilerimiz arasında gezmek yeni yerler keşfetmek var, şahsen ben koşmayı çok severim ya da bir role bürünüp oyun oynamayı, ilginç sporları denemeyi ve hayvanlarla (kedi köpek) oynamaya bayılıyorum… En büyük fobim ders çalışmak 😀 İkincisi ise böceklerden çok korkuyorum! Tanrım onların herhangi bir yerime değmesi çok sinir bozucu… Son olarak aşırı karanlık yerlerde kalmaktan korkuyorum.

5.Soru

^CFDBF464C3D8FAACFD5ACFD17A498157787E6144A3583B6947^pimgpsh_fullsize_distr

 

Şevval Hanım, kariyerinizi incelediğimizde sizin de Oyun sektöründe uzun yıllardır görev aldığınızı gördük. Sizi bu sektöre çeken tam olarak neydi? Şuan da bunun ile ilgili hedeflerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Şevval: Ben ufaklığımdan beri sürekli olarak oyunlara ilgili şekilde büyüdüm. Benim zamanımda böyle herkeste telefon, tablet, bilgisayar yoktu ve ailemden çok tepki alırdım 😀 Ama yılmadan bıkmadan sabah akşam oyunlar oynardım. İşte 78 Level oldum 79 olayımda bırakayım derken 82’e çıkıp ailemin zoruyla kaldırılırdım. Bu şekilde büyürken daha sonra oyunların arka planlarına meraklı olmaya başladım. Bizim sürekli eleştirdiğimiz bu adamlar/kadınlar yani bizim değimimizle GM’ler ne yapıyor? Hangi sistemleri kullanıyorlar gibi meraklarım oluştu. İlk GM’lik tecrübesi yaptığım yerde öğrendiklerimi iyi geliştirdim ve oyuncularımla iyi bağlar kurmaya başladım. Sanırım benim en büyük kazancımda bu oldu, insanlarla iletişim kurup bir kitleyi yönetmeyi farklı yaratıcı fikirler düşünmemi sağladı. Zamanında eleştirdiğim insanların aslında ne kadar zor şartlarda çalıştığını, sırf bizim için nelerle boğuştuğunu gördüm ve empati yeteneğim gelişti =) Buradan tüm oyunculara sesleniyorum lütfen GM’leri değil şirketleri suçlayın verilen kararlar en üst mercii tarafından verilir ve bizler sadece bunları uygularız =)) Ayrıca firmalarda çalışanların hepsi farklı departmanlarda çalışıyor. Mesela Tayfun Sosyal Medya ve Yayıncı olarak görev yaparken oyun ile ilgili hiç bir yetkisi ve yaptırımı yok. Ben çalışırken benim görev yetkimde ise ceza vermek ‘’ban atmak’’ vardı =))

Şuan hedeflerim arasında okulu bitirmek var =) Henüz hala öğrenciyim daha sonra ise oyun kariyerime devam edebilirim. O zamanki şartlara bağlı olarak bakacağız.

6.Soru

^23466537A5CEC7DC0C5E2798D3AABF6EC1869F272083F33790^pimgpsh_fullsize_distr

Tayfun Bey, Gamex videolarında sektörden birçok kişi tarafından tanındığınızı ve sevilen biri olduğunuzu tekrardan görme imkanı bulduk.Peki bu başarının sırrı nedir?

Tayfun: Ben 2008’den bu yana bu sektörün içerisindeyim ve hemen hemen her yönüyle çalışıp inceleme fırsatım oldu. Büyük firmalarda çalıştım ve en önemlisi de memur gibi çalışmak yerine yaratıcı olup kendim bir şeyler yapmaya çabaladım. Ee bu kadar eski olunca ve sektör içerisinde aktif olarak rol alınca illa ki sektördeki diğer insanlarla bir yerlerde tanışıp iş yapıyorsunuz. Çok değerli arkadaşlar dostlar edindim, benim bu süreçte en büyük ödülüm de Şevval oldu. 🙂

Ayrıca şimdi size “abi bana item atar mısın?” klişe sorusunu okuduğunuzda, aklınıza ilk gelecek olan anınız ne olur?

Tayfun: Valla ilk okul zamanlarımda Knight Online oynadığım dönem geliyor aklıma tabi. 🙂 Şu an Knight Online’da çalışıyorum ve hala bu soru zaman zaman bana geliyor… Çok tuhaf gerçekten

 

Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür eder; başarılarınızın devamını dileriz 🙂

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular

To Top