Teknoloji

Magic Cleaner Yapay Zekası ile Whatsapp’ı Temizliyor

Whatsapp akıllı cihazlardaki en geniş alanı kullanan uygulamalardan biri haline geldi. Arkadaşlarımızdan gelen sayısız fotoğraf bir anda cihazımızın hafızasını doldurabiliyor.

Ayrıca ‘günaydın’ , ‘iyi akşamlar’ gibi bir çok mesajın da bir süre sonra anlamı kalmıyor fakat telefonda yer işgal ediyor.

Özellikle gruplara üye olmaya başladıktan sonra bu gruplarda paylaşılan fotoğraflar cihazda geniş bir yer kaplamaya başladı.

Eğer bu fotoğrafları silmek istersek cihazın dosyalar bölümüne giderek oradan bir temizlik yapmamız gerekiyor. Bu sırada da bazen gerekli olan şeyler de silinebiliyor.

Hindistan’da gerçekleşen yeni bir girişim yapay zekası ile telefonunuzda gerekli olmayan Whatsapp fotolarını çaba harcamadan silmeye çalışıyor.

Eski bir Adobe çalışanı tarafından yapılan Magic Cleaner isimli uygulama ekran görüntüleri, “meme” ismi verilen fotoğraflar, çizgi film alıntıları gibi önceden gönderilen içerikleri yakalayarak siliyor.

Projenin sahibi ekip tıpkı Google resim tanıma algoritması gibi kendi resim tanıma sistemlerini geliştirmiş. Uygulamayı kullanabilmek için bir internet bağlantısı gerekiyor. Fakat bu bağlantıda çok düşük miktarda veri trafiği kullanılıyor.

 

Uygulamaya ulaşmak için tıklayın

Click to comment

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Most Popular

To Top